Tanden trekken

Wanneer uw tanden en/of kiezen niet meer in goede staat verkeren kunt u in onze praktijk terecht voor het trekken van deze tanden.

Tijdens de eerste afspraak in onze praktijk zal de tandarts beoordelen in welke conditie uw tanden en/of kiezen verkeren. Tevens zal de tandarts u uitleggen wat de mogelijkheden en gevolgen zullen zijn van het trekken van de tanden.

De eerste behandelafspraak bestaat uit het nemen van afdrukken van de boven- en onderkaak en een beetregistratie. Dit gebeurt door de tandprotheticus. Hij zal vervolgens een immediaatprothese (noodprothese) vervaardigen.

Tijdens de tweede behandelafspraak worden de tanden en/of kiezen getrokken. Afhankelijk van het aantal tanden en/of kiezen gebeurt dit in één of meerdere afspraken. Direct na het trekken van de laatste tand wordt de immediaatprothese in de mond geplaatst. U hoeft de deur dus niet uit zonder tanden.

Tanden trekken? Klik hier voor een afspraak.

De eerste prothese na het trekken van de tanden

Wanneer u de prothese direct na het trekken van tanden en/of kiezen heeft gekregen, houd dan de prothese het eerste etmaal (24 uur) in. Daarna maakt u de prothese schoon en doet deze vervolgens weer 24 uur in. Wanneer u de prothese ’s nachts niet draagt ontstaat een grote kans dat u deze er ’s ochtends niet meer in krijgt door zwelling van het tandvlees. Na 48 uur is het beter om de prothese voortaan ‘s nachts uit te doen.

Er kan wondpijn optreden. Zorg daarom dat u pijnstillers in huis heeft. Vraag zonodig advies aan de tandarts.

Na het trekken van de tanden zal uw kaak veel veranderen. De prothese zal regelmatig aangepast moeten worden om de pasvorm te verbeteren. De immediaatprothese (noodprothese) zal echter nooit een optimale pasvorm hebben. Dit komt doordat de kaak verandert en het tandvlees nog zeer gevoelig is. Ga regelmatig bij uw behandelaar op controle en laat de immediaatprothese tijdig, binnen anderhalf jaar, vervangen voor de definitieve prothese.

Direct een afspraak maken? Klik hier voor contact.