Nazorg

Het is van belang om het slinken van de kaak zo veel mogelijk te vertragen.
Dit kan door de prothese ’s nachts altijd uit te doen. De mechanische slijtage door knarstanden en dwangmatig dichtbijten, wat velen ’s nachts doen, wordt hierdoor verminderd. Dit geeft ook minder kans op pijnplekken in de mond.

Ook dient de prothese jaarlijks te worden gecontroleerd. Na verloop van tijd is de kaak meestal zover geslonken dat de pasvorm niet meer optimaal is. Hierdoor neemt de beweging van de prothese toe. Dit zorgt ook weer voor slijtage aan de kaak. Wanneer de prothese gerebased wordt (het opvullen van de prothese) wordt de pasvorm verbeterd waardoor de prothese niet meer zoveel over de kaak beweegt.

Direct een afspraak maken? Klik hier voor contact

In veel situaties is het echter te laat om een betere pasvorm te verkrijgen. De kaak is al in zoverre geslonken dat er geen houvast meer gecreëerd kan worden. In deze situatie is de beste oplossing een implantaatprothese, ofwel klikgebit. Hierbij worden er kunstwortels in de kaak geplaatst waarop de prothese vast kan klikken. Meer informatie over de implantaatprothese vindt u hier