Volledige Prothese

De oplossing voor volledige tandeloosheid is een volledige gebitsprothese, ook wel kunstgebit genoemd. Wij zijn gespecialiseerd in de volledige gebitsprothese. U kunt bij ons zonder verwijzing van een tandarts terecht voor een behandeling.

Prothese jaarlijks laten controleren

Volledige bovenprothese
Volledige bovenprothese

Na enkele jaren tandeloosheid zal de kaak slinken, dit is een natuurlijk proces. De kaak verdwijnt en de gebitsprothese heeft steeds minder houvast. Hoe meer de prothese over de kaak beweegt, hoe meer kans er is op pijnplekken. Daarbij is het ook zo dat hoe meer de prothese over de kaak beweegt, hoe sneller de kaak zal slinken. Daarom is het belangrijk een prothese ieder jaar te laten controleren op pasvorm en slijtage. Na verloop van tijd zal de prothese aangepast moeten worden aan de veranderde kaak.

 

 

De gemiddelde gebitsprothese moet tussen de vijf á acht jaar vervangen worden.
Dit voorkomt:

  • overmatig slinken van de kaak
  • pijnklachten aan het tandvlees
  • kaakgewrichtsklachten

Behandelplan volledige prothese

Volledige onderprothese
Volledige onderprothese

De tandprotheticus voert bij u een mondonderzoek uit waarna hij met u het behandelplan en de daarbij behorende kosten zal bespreken. Als u instemt met het behandelplan dan worden er afspraken gemaakt voor de behandeling. Tijdens de behandeling worden de wensen ten aanzien van de volledige prothese met u besproken.


Direct een afspraak maken? Klik hier voor contact.